Hjärterum stories

Hjärterum har funnits sedan 2017 och sedan dess hjälpt 250 personer till ett eget hem.
Ta del av några av våra stories där några personer berättar hur det har varit att få ett eget boende!

Hyresgäster på Vasa studentboende

Hösten 2019 startade vi Vasa studentboende, ett integrationsprojekt där svenska studenter bor tillsammans med studenter som kommit till Sverige som ensamkommande.
En möjlighet till kulturutbyte och samtidigt ett sätt att bidra till minskad bostadsbrist för unga studenter i Göteborg.

En av våra studenter är Mekonen. Han kom till Sverige för fem år sedan och har bott på vårt studentboende i sex månader. Till vardags pluggar han till lastbilsmekaniker.
Så här säger Mekonen om att bo på Vasa studentboende:⁠

”Det bästa med att bo här är alla kompisar som jag har fått lära känna. Det är fantastiskt att få ha kompisar från ett annat land och ta del av en helt annan kultur än sin egen. Vi får också möjligheten att hjälpa och stötta varandra när det behövs.”

På Vasa studentboende bor även Hanna. Hon flyttade in hit när hon var ny i Göteborg.
Så här säger hon om att bo på Vasa studentboende:

”Det fina med att bo här, är att man får möta många olika människor. Det finns stora utrymmen och möjligheter att vara tillsammans. Sedan är läget också väldigt bra, att få bo i centrala Göteborg. Precis som Mekonen säger får vi också möjligheten att hjälpa och stötta varandra när det behövs.”

Hyresvärdar berättar

Våren 2017 bestämde sig Helena och Arnold Göransson för att öppna upp sitt hem för en familj som behövde hjälp. Det här är deras historia.