För
hyresvärdar

Har du en bostad, ett rum, en källare eller kanske ett fritidshus som du inte använder? Genom Hjärterum kan privatpersoner hyra ut outnyttjad boyta i andrahand tryggt och säkert då Räddningsmissionen står på kontraktet.
Tillsammans kan vi arbeta mot bostadsbristen och ge fler göteborgare en plats att kalla hem.

Vad vi söker.

Vi söker privatboenden för andrahandshyra samt inneboendelösningar. Grundläggande krav är att boendet ska uppfylla svenska standardkrav vad gäller tillgång till kök, tvätt, toalett och dusch.

Ett inneboende kan vara ett rum i en lägenhet, en villa eller i ett radhus.
Ett privatboende kan vara en lägenhet, en villa eller ett radhus, men också en del av en villa/radhus, ett attefallshus eller en sommarstuga.

Är min bostad lämplig?

Vi hyr ej kommunala hyresrätter, detta då vi som juridisk person ej kan stå som hyresgäst på dessa boenden.
När det gäller bostadsrätter måste bostadsrättsföreningen godkänna en andrahandsuthyrning. Vi vill att alla hyresvärdar ska kunna hyra ut sin bostad i minst ett år.

Hjärterum låter dig hyra ut ditt boende till en rimlig hyra per månad, baserat på boendets storlek och antal hyresgäster samt driftskostnader.
Vi ger dig ett konkret hyresförslag som du kan värdera och ta ställning till. Vi önskar att du som hyresvärd har en vilja att bidra till en minskad bostadsbrist.

Gå till vanliga frågor

En hyresgäst du kan vara trygg med.

Konceptet för Hjärterum är att Räddningsmissionen står som mellanhyresvärd på kontraktet.
Detta innebär att vi ansvarar för en trygg och säker uthyrningsperiod. Om en hyresgäst skulle missköta sig och till exempel inte betala hyran i tid så ansvarar Hjärterum för den uppkomna situationen.
Som hyresvärd kan du därför alltid känna dig trygg att hyra ut via oss.

Våra hyresgäster är självständiga personer som kan ta hand om sig själva. De söker ett boende med lugn och ro för att till exempel kunna sköta sin utbildning eller skapa en trygg plats för sin familj.

Hjärterum har en väl utformad ansökningsprocess innan man blir godkänd som hyresgäst. Vi ser till att hyresgästen har betalningsförmåga, vi pratar med referenser och träffar alla hyresgäster innan de får flytta in i ett eventuellt boende.
Under hela hyrestiden har vi fortsatt kontakt med både hyresvärd och hyresgäst för att se att allt fungerar.

Vem är hyresgästen?

Hjärterum hjälper alla vi har resurser till att hjälpa. Framöver hoppas vi kunna öppna upp för att hjälpa fler till ett eget boende, men i nuläget fokuserar vi på strukturellt hemlösa barnfamiljer samt studenter som kommit till Sverige som ensamkommande. Detta då det är grupper vi på Räddningsmissionen har jobbat med sedan tidigare och som vi därför besitter mycket kunskap kring.

Läs mer om vilka du hjälper till ett boende under Om Hjärterum

Så här går processen till

Jag är intresserad
av att hyra ut!
Kontakta mig gärna.

    Boendeform att hyra ut

    Så här funkar det!

     

    Vi söker privatboende för andrahandshyra samt inneboendelösningar. Grundläggande krav är att boendet ska uppfylla svenska standardkrav vad gäller möjlighet till tvätt, toalett och dusch. Räddningsmissionen står formellt som din hyresgäst och kontraktet skrivs helst på två år. Men vi är öppna för längre och kortare perioder.

    Vi skiljer på inneboende och privatboende. Ett inneboende kan vara ett rum i en lägenhet, en villa eller i ett radhus. Ett privatboende kan vara en lägenhet, en villa eller ett radhus, men också en del av en villa/radhus, ett attefallshus eller en sommarstuga.